Přiletěli
jsme načas, prošli obrovským letištěm Changi, které patří mezi jedno
z nejlepších letišť světa. Nejdříve jsme museli popojet Skytrain (takové
vzdušné metro které propojuje terminály) na další terminál, odkud nám už jelo
metro. Pak stačilo jednou přestoupit a byli jsme na stanici, odkud jsme museli
800m k našemu hostelu. Normálně by mi to nevadilo, ale s tou 15kg
krosnou na zádech a 12kg na břiše a k tomu 4kg kabelka, to nebylo nic
příjemného. Došli jsme tedy do hostelu, kde už jsme měli zaplacený pokoj, dali
osvěžující sprchu a vyrazili na večeři a nákupy. Na to jsem se nejvíc těšila,
až vyzkouším singapurskou kuchyni, miluji totiž asijskou kuchyni a těšila jsem
se, na co nového narazím. Ochutnali jsme tedy kachnu s nudlemi a rýži a
místní polévku (S $ 3,5 = cca 60 CZK) a
nakoupili v místním obchodě různé ovoce, které ani neumím pojmenovat J A
jelikož jsme přiletěli až po 6h večer, odebrali jsme se ke spánku, dorovnat 7h
časový rozdíl a těšíme se na další den a nové zážitky J
pátek 21. listopadu 2014
Přílet do Singapuru
Cesta byla nakonec velice příjemná.
V Helsinkách jsme rychle přestoupili do jiného letadla a do hodiny opět
vzlétli. V životě jsem neletěla mimo Evropu a tím pádem ani takto velkým letadlem. Byla
jsem velmi příjemně překvapená, letecká společnost Finnair, se kterou jsme
letěli, měla vysoký komfort. Kromě toho, že pro mě byl i zážitek vidět takto
velké letadlo (kolem 260 pasažérů), na každém sedadle na nás čekal příjemný
polštářek s dekou a sluchátky. Na opěrce před námi byl monitor
s velkým výběrem filmů, hudby, her a také mapa, kde jsme mohli sledovat,
kde se momentálně nacházíme, jakou rychlostí, v jaké výšce, cílový čas
doletu apod. Servis byl po celou dobu letu, kdy jsme mohli pít neomezeně nealko
nápoje, pivo a víno. Podávala se teplá večeře (kuřecí maso s nudlemi a
zeleninou,rajčatová houstička s máslem a sýrem na výběr, crackers, coleslaw
salát, 70% čokoláda jako dezert), která mě příjemně překvapila, byla moc dobrá.
K snídani jsme měli něco jaké míchané vajíčka s jakýmsi párkem,
rajčaty, něco jako bramborák, housku s máslem a džus.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat